Bodó Balázs

Creative Commons Magyarország: Bodó Balázs

Biográfia

Bodó Balázs (1975) közgazdász, Fulbright vendégkutató a Stanford Egyetemen, a Stanford Center for Internet and Society Fellow-ja, a BME Szociológia és Kommunikáció Tanszék, Média Oktatási és Kutató Központ kutatója, kommunikáció szakos doktorandusz.

2001 óta a tanít a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Szociológia és Kommunikáció tanszékén internetmédiával, az online világ gazdaságtanával kapcsolatos tárgyakat. Kezdetektől fogva tagja a mai [origo]-t tervező majd megvalósító MATÁV Tartalom Projektnek, később a Vizsla kereső, a Travelport, a Pepsi Sziget ’99 online szolgáltatások szolgáltatásmenedzsere. Számos internetes kutatás-fejlesztési projekt tagja vagy vezetője digitális archívum, e-learning, online közösségek témakörökben.

Előadásának címe:

Dolgok, emberek, folyamatok – Mi a Creative Commons szerepe a szabad kultúra területén?

Összefoglaló

Mit jelent a Creative Commons, illetve a szabad hozzáférés a nyílt oktatás kontextusában? Az oktatásban szabadon elérhető, felhasználható tartalmakat? Vagy azokat a folyamatokat, melyek ilyen tartalmakat kitermelnek, fenntartanak, felhasználnak? Esetleg azokat a közösségeket, melyek e folyamatok önkéntes gazdái? A választól függ, hogy mik is a szabad hozzáférésű anyagokra építő oktatás előtt álló kihívások.

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: